2021-05-31 11:39:28• hírek • Agerpres

Esőzés várható a következő két hétben is

Május 31-én és június 1-jén országszerte hűvösebb lesz, mint ilyenkor általában, és bár június 2-ától fokozatos felmelegedés várható, a következő két héten is lehet kiterjedt esőzésekre számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) május 31-e és június 13-a közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben hétfőn és kedden 15-16 Celsius-fok körül alakul az átlagos csúcshőmérséklet, éjszaka 6-7 fokig hűl a levegő. Június 3-ától felmelegedés várható, 6-a és 13-a között az évszaknak megfelelő értékekre, azaz 22-24 fokos maximumokra és 11 fok körüli minimumokra lehet számítani. Eső szinte végig lehet a jelzett időszakban, jelentősebb mennyiségű csapadék hétfőn, majd június 8-a és 12-e között valószínű.


A Bánságban, a Körösök vidékén és Máramarosban hétfőn és kedden nappal legtöbb 16-19 fokig melegszik a levegő, éjjel 7-8 fok lesz. Szerdától itt is felmelegszik az idő, a nappali csúcsértékek regionális átlaga 24-26 fok körül alakul, éjszaka 12-13 fokig hűl a levegő. Kiterjedt esőzésekre hétfőn és kedden, majd 8-a és 13-a között lehet számítani.


A hegyekben csütörtökig hideg lesz, nappal legtöbb 7-10 fok lehet, éjszaka fagypont és 4 fok között alakul a hőmérséklet. Aztán itt is felmelegedés kezdődik, a nappali csúcsértékek 14-17 fok, az éjszakai minimumok 6-8 fok körül alakulnak. Jelentősebb mennyiségű eső hétfőn és kedden, majd június 6-a után várható. 


Újabb sárga és narancssárga riasztásokat adott ki az ANM a nagy mennyiségű eső és zivatarok miatt


Az ország szinte egész területére érvényes, nagy mennyiségű esőre és légköri instabilitásra vonatkozó riasztásokat adott ki hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). Erdély nagy részére, a Bánságra, a Körösök vidékére, Olténiára, Munteniára és Moldva nagy részére sárga riasztás érvényes hétfő déltől kedden 21 óráig. Itt a fokozott légköri instabilitás miatt felhőszakadásra, zivatarokra, gyakori villámlásra, megerősödő szélre, helyenként jégesőre is számítani lehet. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 25-30, elszórtan a 40-50 litert négyzetméterenként.


Konstanca megye tengerparti részére és Tulcea megyére narancssárga riasztást adtak ki a várható nagy mennyiségű eső miatt.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: